Dejavnosti podjetja

Detekcija pešcev na prehodih za pešce

 

TrafiCam C-Walk

Ta kamera ima vgrajene algoritme za detekcijo prisotnosti pešcev na cestnem prehodu. Namenjena je izboljšanju varnosti pešcev pri prečkanju ceste predvsem v okolici šol, bolnišnic in nakupovalnih centrov. V povezavi s prometno signalizacijo omogoča bolj dinamično upravljanje s semaforji, pri čemer se zmanjšujejo nepotrebne zakasnitve pri čakanju na zeleno luč.

 

TrafiCam C-Walk

TrafiCam C-Walk detekcija prisotnosti pešcev

 

FUNKCIJE

PREDNOSTI

Več o TrafiCam C-Walk

 

 

 

SafeWalk - 3D video detekcija

SafeWalk, ki ga je razvil Traficon, je popolnoma nov produkt, ki združuje tehnologijo obdelave stereoskopskih video slik in pametnih algoritmov za zaznavanje pešcev.

Pešci so poleg kolesarjev in motoristov najbolj ogroženi udeleženci v cestnem prometu in predstavljajo letno približno 46% od 1,3 milijona smrtnih žrtev v cestnem prometu. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije znaša število smrtnih žrtev teh udeležencev v manj razvitih državah Jugovzhodne Azije celo 80%. Posledica teh pretresljivih statistik je vedno večja osredotočenost na ogrožene skupine v cestnem prometu, in sicer na področju urbanističnega načrtovanja, upravljanja prometa in avtomobilske varnosti. SafeWalk je nastal z namenom soočanja z omenjenimi trendi in je tako na področju inteligentnih transportnih sistemov najnovejša rešitev video detekcije. Glavni cilj sistema SafeWalk je nadzorovati in izboljšati delovanje ter varnost prometne signalizacije na območju prehodov za pešce. Z bolj dinamičnim upravljanjem in nadzorom prometne signalizacije pa se zmanjšujejo nepotrebne izgube časa tako za udeležence, ki prečkajo cesto, kot tiste, ki se po cesti peljejo.

SafeWalk z uporabo dveh CMOS kamer hkrati pretvori dvodimenzionalne video slike v tridimenzionalno informacijo. Takšna informacija omogoča razlikovanje med dejanskimi objekti in nepomembnim ozadjem, kot so sence in odsevi. Na osnovi teh 3D informacij Traficonovi algoritmi zagotavljajo še bolj poglobljeno analizo in natančnejše informacije o prisotnosti in vedenju pešcev. Visoka stopnja zaznavanja in imunosti na lažne alarme omogoča zaznavanje in nadzor pešcev, ki čakajo na prehod čez cesto v okviru določenega območja. Takoj, ko pešec vstopi v določeno območje detekcije in čaka nastavljivo določen čas, krmilnik semaforja dobi informacijo o čakajočem pešcu in aktivira zeleno luč za pešce. Poleg tega pa lahko sistem zadrži rdečo luč, dokler ni prisotnega nobenega pešca več, zaradi česar promet teče bolj tekoče in učinkoviteje. S pomočjo te inovativne detekcije za pešce lahko naredimo prečkanje cest v bližini šol, nakupovalnih središč in bolnišnic še varnejše in učinkovitejše.

 

TrafiCam SafeWalk

SafeWalk 3D detekcijski senzor

 

FUNKCIJE

PREDNOSTI

 

TrafiCam SafeWalk

Primer namestitve senzorja SafeWalk 3D

 

Več o SafeWalk 3D